Burnt Cheesecake -Βάσκικο

by czinonas

Basque burnt cheesecake, ένα cheesecake διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατά καιρούς. Γεννημένο στην χώρα των Βάσκων όπως αναφέρει το όνομα του και συγκεκριμένα στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, εκτοπίζει με τρόπο τα cheesecake και όλες στις παραλλαγές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Δίνει δυναμικά το παρών στην ζαχαροπλαστική σκηνή, χωρίς να αφήσει περιθώρια για περαιτέρω αμφιβολίες.

Ζουμερό, πεντανόστιμο, ελαφρύ στην γεύση, με επιφάνεια καμένη, που αφήνει στο στόμα μια επίγευση καραμέλας και μια υπόνοια οξύτητας λόγω του τυριού, αυτό το ρουστίκ γλυκό ήρθε για να μείνει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 450γρ. τυρί κρέμα.
  • 130γρ. ζάχαρη.
  • 150γρ. αυγά (3τμχ.)
  • 280γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 25γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1κ.γ χυμό λεμόνι.
  • Αλάτι, βανίλια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Χτυπάμε με το φτερό για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσει η κρέμα μια λεία υφή.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ενσωματώνουμε τα αυγά στο μείγμα ένα-ένα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, το χυμό λεμόνι και την κρέμα γάλακτος σε αργή ροη.
  • Ψήνουμε στους 240c για 25-30 λεπτά.

 

 

Tips:

  • Οι χρόνοι ψησίματος πρέπει να τηρηθούν αυστηρά. Όταν βγάλουμε το cheesecake από το φούρνο θα είναι ακόμα ρευστό. Δεν χρειάζεται παραπάνω ψήσιμο. Όταν κρυώσει τα λιπαρά θα σφίξουν και θα πάρει την υφή που προβλέπεται.
  • Το μέγεθος που χρησιμοποιούμε για να ψήσουμε οτιδήποτε στην ζαχαροπλαστική παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση η χάρτινη φόρμα για πανετόνε που χρησιμοποιήσαμε είναι 15Χ8 εκ.
  • Εάν δεν έχουμε χάρτινη φόρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι στο οποίο θα ενσωματώσουμε μια λαδόκολλα για να δώσουμε ύψος.
  • Σε περίπτωση που ψήσουμε το γλυκό σε επαγγελματικό φούρνο οι θερμοκρασία είναι : 240c,για 12 λεπτά με δυο μύλους και στην συνέχεια για 15 λεπτά χωρίς μύλους.
  • Σε περίπτωση που έχουμε chiller μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να παγώσουμε το γλυκό άμεσα. Εναλλακτικά το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Για τους πιο ανυπόμονους, καταναλώνεται και σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε επίσης