Dashi Stoke

by admin

Πριν από 17 χρόνια είχα την τύχη να δουλεύω με ένα αξιόλογο chef τον Dany Lee. Από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο. Του χρωστάω πολλά ,όπως τις αρχικές μου γνώσεις που αποτέλεσαν βάση και θεμελίωσαν γερά την αγάπη μου για την ιαπωνική κουζίνα.

Μου εξηγούσε πόσο σημαντικός είναι ο ζωμός Dashi και το Miso για την ιαπωνική κουζίνα. Οι ιάπωνες γνωρίζουν εδώ και δεκάδες χρόνια την πέμπτη γεύση που ονομάζεται Ymami. Η επιστήμη ανακάλυψε εδώ και μερικά χρόνια την ύπαρξη ενός γευστικού κάλυκα που αντιλαμβάνεται αυτήν την γεύση. Ο ζωμός Dashi στον οποίο θα αναφερθούμε σήμερα μοιάζει με κίτρινο ή καφέ πολτό. Η γεύση του είναι αλμυρή και η υφή του κοκκώδης.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

1 κομμάτι       14-16 εκατοστά kombu

25 γρ.                νιφάδες τόνου

1,5                   λίτρα νερού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιγοβράζουμε στο 1,5 λίτρο νερό, το kombu και τις νιφάδες τόνου για  15 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουμε το νερό να έρθει σε πλήρη βρασμό διότι θα θολώσει ο ζωμός.

Αφήνουμε το ζωμό να κατακαθίσει και σουρώνουμε. φυλάσσουμε σε βάζο στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει !!

Δείτε επίσης