Όπως όλες οι πίτες έτσι και αυτή, είναι συνδεδεμένες με μνήμες και οικογενειακές περιπέτειες. Από τότε που αρχίζω να θυμάμαι μια πίτα ήταν must, πολλές φορές αποτελούσε και γεύμα. Η κουβέντα περιτριγύριζε γύρω από το φύλλο, πήγαινε στην γέμιση και κατέληγε στην γειτόνισσα και την συνταγή της .
Γαλατόπιτα , άλλες φορές με φύλλο άλλες χωρίς , με αλεύρι ή σιμιγδάλι δεν έχει σημασία. Πλούσια γεύση λιπαρή και τα αρώματα της κανέλας με το τραγανό φύλλο είναι ικανά να σου φτιάξουν την ημέρα . Ξεκινάς με ένα κομμάτι που πάντα στο μάτι είναι μικρό , καταλήγεις να τρως και δεύτερο και να αποχωρείς με ένα φαρδύ χαμόγελο .
Για μια σωστή γαλατόπιτα απαιτείται άριστο φρέσκο γάλα με πολλά λιπαρά, και μια καλή συνταγή .
Πάμε να δούμε μέσα από video πως θα κάνουμε μια γαλατόπιτα sous vide.
Όταν την δοκίμασα για πρώτη φορά ένιωσα ένα ρίγος να διαπερνά το σώμα μου, και η ικανοποίηση ήταν απερίγραπτη.
Τραγανό φύλλο πάνω με την κρυσταλλική ζάχαρη να είναι ορατή , τα αρώματα της κανέλας να μου χτυπούν κόκκινο στον εγκέφαλο, πλούσια κρέμα , βελούδινη υφή και το σιμιγδάλι να κάνει ένα περίεργο παιχνίδι στο στόμα …..