Πως θα κάνω γρηγορη μηλόπιτα με κραμπλ αμυγδάλου και παγωτό βανίλια…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα χοντροκομμένα.
- Προσθέτουμε ένα στίκ βανίλιας, την ζάχαρη και σβήνουμε με το λικέρ. Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και την μαρμελάδα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και όση ώρα σιγοψήνονται ετοιμάζουμε το crumble.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, την ζάχαρη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου ,το αλάτι την κανέλα και ανακατεύουμε .
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κρόκο αυγού, και τα αμύγδαλα κομμένα στην μέση. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σε ένα σκεύος τα μήλα και τα στρώνουμε με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνουμε το crumble, με τα χέρια μας και το θρυμματίζουμε, προκειμένου να σχηματιστούν μικρά βραχάκια.
- Ψήνουμε είκοσι λεπτά (20) στους 170c.
- Βγάζουμε από το φούρνο ανακατεύουμε το crumble και τοποθετούμε ξανά για δεκαπέντε (15) λεπτά.
Tips:
- Τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κατά προτίμηση αρωματικά.
- Η μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να έχει οποιαδήποτε γεύση μας αρέσει.
- Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
- Τα αμύγδαλα καλύτερα να μην είναι καβουρδισμένα.
- Σερβίρεται ζεστό συνοδεία παγωτού βανίλια.