ΜΗΛΟΠΙΤΑ

by czinonas

Πως θα κάνω γρηγορη μηλόπιτα με κραμπλ αμυγδάλου και παγωτό βανίλια…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα χοντροκομμένα.
  • Προσθέτουμε ένα στίκ βανίλιας, την ζάχαρη και σβήνουμε με το λικέρ. Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και την μαρμελάδα.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και όση ώρα σιγοψήνονται ετοιμάζουμε το crumble.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, την ζάχαρη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου ,το αλάτι την κανέλα και ανακατεύουμε .
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κρόκο αυγού, και τα αμύγδαλα κομμένα στην μέση. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε σε ένα σκεύος τα μήλα και τα στρώνουμε με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνουμε το crumble, με τα χέρια μας και το θρυμματίζουμε, προκειμένου να σχηματιστούν μικρά βραχάκια.
  • Ψήνουμε είκοσι λεπτά (20) στους 170c.
  • Βγάζουμε από το φούρνο ανακατεύουμε το crumble και τοποθετούμε ξανά για δεκαπέντε (15) λεπτά.

Tips:

  • Τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κατά προτίμηση αρωματικά.
  • Η μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να έχει οποιαδήποτε γεύση μας αρέσει.
  • Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
  • Τα αμύγδαλα καλύτερα να μην είναι καβουρδισμένα.
  • Σερβίρεται ζεστό συνοδεία παγωτού βανίλια.

Δείτε επίσης