ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ

by czinonas

Μέσα από αυτό το video θέλω να δούμε ένα εύκολο και γρήγορο, γλυκό με απλά υλικά.

Τα Brazil nuts, καρύδια Para ή Φιστίκια Βραζιλίας προέρχονται από ένα δέντρο που καλλιεργείται σε πολλά μέρη του Αμαζονίου και όχι μόνο στην Βραζιλία.

Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 25γρ.        ζάχαρη.
  • 400γρ.      μπανάνες.
  • 10γρ.        βούτυρο.
  • 15γρ.        κρέμα γάλακτος.
  • 10γρ.        Disaronno.
  • 5γρ.          τζιτζερ.
  • ½             λεμόνι χυμό.
  • ½            πορτοκάλι χυμό.
  • 40γρ.        μπραζιλιαν .

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε την ζάχαρη, μόλις καραμελώσει και πάρει ένα χρυσαφί χρώμα βάζουμε τις μπανάνες και τους ξηρούς καρπούς.
  • Γυρίζουμε τις μπανάνες από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το τζίντζερ.
  • Σβήνουμε με το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Μόλις πάρει δυο βράσεις βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πάρουν μια βράση το γλυκό μας είναι έτοιμο.

TIPS:

  • Καραμελώνουμε την ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί η καραμέλα και πικρίσει η συνταγή.
  • Δεν βάζουμε το τζίντζερ από την αρχή της συνταγής διότι θα καεί και δεν θα μπορέσει να μας δώσει τα αρώματα του.
  • Καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με τις μπανάνες προκειμένου να βγάλουν τα έλαια τους.

Δείτε επίσης