ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

by czinonas

Κεφτέδες ή κεφτεδάκια όπως και αν τα πείτε δεν έχει μεγάλη σημασία, μιας και αποτελεί λατρεμένη συνταγή μικρών και μεγάλων. Οι παραλλαγές είναι πολλές όπως άλλωστε και οι προτιμήσεις μας. Με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά, με προσθήκη αρνίσιου ή κιμά από πρόβατο, όπως και αν κάνουν την εμφάνιση τους στο οικογενειακό τραπέζι ποτέ δεν είναι αρκετά. Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή βασισμένη στις δικές μου προτιμήσεις η οποία ελπίζω να βρει σύμφωνους τους γευστικούς σας κάλυκες και να γίνει η αγαπημένη σας.

Κεφτεδάκια τραγανά από έξω, ζουμερά από μέσα, με τον δυόσμο να κάνει διακριτικά την παρουσία του, και τον ζωμό να δίνει πλούσια γεύση, αυτά τα κεφτεδάκια θα σας μείνουν αξέχαστα.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  •   1kg.       κιμά μοσχαρίσιο.
  • 350γρ.     κιμά χοιρινό.
  • 40γρ.       αλάτι.
  • 20γρ.       ζάχαρη.
  • 4               αυγά.
  • 40γρ.       λεμόνι
  • 50            φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένος.
  • 750γρ.     ζωμό μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο.
  • 35γρ.       μαϊντανό.
  • 200γρ.     κρεμμύδι.
  • 5              σκελίδες σκόρδο.
  • 500γρ.     ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 50γρ.       ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, πιπέρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα στον ζωμό και στην συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε όποιο μέγεθος μας αρέσει και περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

TIPS:

  • Ο χοιρινός κιμάς θα δώσει μια έξτρα γεύση στα κεφτεδάκια λόγω του λίπους που διαθέτει.
  • Ο ζωμός που χρησιμοποιούμε για να μουλιάσουμε το ψωμί θα δώσει στο μείγμα του κιμά την απαραίτητη υγρασία ώστε να μην βγουν τα κεφτεδάκια «στεγνά».
  • Το μείγμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο αρκετή ώρα ώστε να προλάβουν οι γεύσεις να δέσουν μεταξύ τους.
  • Ο κιμάς καλό είναι να αλέθετε μια φορά από την μηχανή του κιμά. Οι παραπάνω φορές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σπάσουν τους ιστούς του κρέατος και να μας δυσκολέψουν στο πλάσιμο.
  • Προσέχουμε κατά το πλάσιμο τα κεφτεδάκια να έχουν όλα τα ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά να ξεκουραστούν πριν τα καταναλώσουμε.

 

Δείτε επίσης