ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

by czinonas

Ως συντήρηση τροφίμων ορίζεται η λήψη μέτρων, για την εξάλειψη των παραγόντων που συμβάλουν στην αλλοίωση και την υποβάθμιση των προϊόντων. Η συντήρηση καθιστά τα προϊόντα ασφαλή προς κατανάλωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι τρόποι συντήρησης είναι ποικίλοι και χωρίζονται σε φυσικούς όπως η αφυδάτωση, η ψύξη, η παστερίωση και οι χημικές μέθοδοι όπως η προσθήκη χημικών προσθέτων. Άλλος ένας τρόπος συντήρησης είναι η ζύμωση.

Πριν την ανακάλυψη της ψύξης οι άνθρωποι είχαν εφεύρει διάφορους τρόπους συντήρησης τροφίμων. Μερικοί από αυτούς είναι η αλιπάστωση, η αποξήρανση, η κονσερβοποίηση χωρίς τεχνητά συντηρητικά κτλ.

 

Στο σημερινό βίντεο θα σας δείξουμε, πώς μπορείτε να κονσερβοποιήσετε κολοκυθάκια με σωστό τρόπο ώστε να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η απλή μέθοδος κονσερβοποίησης, θα σας δώσει την ευκαιρία να συντηρήσετε μια μεγάλη ποικιλία εποχικών λαχανικών όλο το χρόνο, ανέξοδα, γρήγορα και εύκολα.

 

Δείτε επίσης