ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

by czinonas

Κουλουράκια λαδιού η σημερινή συνταγή και στην Κρήτη εννοείται ότι όλα αυτά τα κουλουράκια έχουν βασικό τους συστατικό, το αγνό παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο.

Νόστιμα, αφράτα και τραγανά σύγχρονος, αρωματισμένα με κανέλα, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκαλιού. Νηστίσιμα και vegan.

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 400γρ. ελαιόλαδο.
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
  • 900γρ. αλεύρι.
  • 100γρ. λευκό ξηρό κρασί.
  • 300γρ. χυμό πορτοκάλι.
  • 20γρ. μπεικιν.
  • 5γρ σόδα.
  • ½ κ.γ. κανέλα.
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο.
  • 1 λεμόνι( χυμό).
  • 400γρ. σουσάμι λευκό.
  • 150γρ. μαύρη ζάχαρη.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

  • Τοποθετούμε σε μια μπασίνα το αλεύρι, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπεικιν. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ανακατεύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε με το κρασί, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Η ζύμη μας είναι έτοιμη μετά από λίγο και μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
  • Τα ρολάρουμε επάνω στο σουσάμι με την μαύρη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 165c-170c για τριάντα λεπτά.

TIPS:

  • Τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας είναι προτιμότερο να είναι ακέρωτα.
  • Ανακατεύουμε το σουσάμι με την μαύρη ζάχαρη για να γίνουν τα κουλουράκια μας πιο τραγανά.
  • Το αλεύρι που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητα και με περιεκτικότητα πάνω από 12% σε πρωτεΐνη.
  • Το μπεικιν ανακατεύεται πάντα με το αλεύρι, ενώ η σόδα με τον χυμό από κάποιο εσπεριδοειδή. Είναι ο πιο σωστός τρόπος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δύο διογκωτικά προκειμένου να μας δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης