ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

by czinonas

Δεν θα μπορούσα να μην σας δείξω μέσα από video πως θα κάνετε αυτούς τους κουραμπιέδες , είναι ότι καλύτερο έχω γευτεί.

Αρωματικοί, αφράτοι , βουτυρένιοι και γεμάτοι αμύγδαλο.

Κάθε φορα που θα τους φτιάχνετε, το σπίτι θα πλημμυρίζει αρώματα από το βούτυρο και αμύγδαλο …..

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

 

  • 260γρ.     αμύγδαλο καθαρισμένο καβουρδισμένο.
  • 240γρ.      άχνη ζάχαρη.
  • 40γρ.        ούζο.
  • 150γρ.      βούτυρο Κερκύρας.
  • 700γρ.      φυτινη.
  • 6γρ.          μπεικιν.
  • 1400γρ.   αλεύρι.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

  • Χτυπάμε το βούτυρο, την φυτίνη και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια, το ούζο και ομογενοποιούμε.
  • Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν σιγά-σιγά.
  • Ανακατεύουμε μέχρις ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αν χρειαστεί ζυμώνουμε λίγο με το χέρι.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί.
  • Ψήνουμε στους 170c για δεκαεπτά (17) λεπτά.
  • Περιμένουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

TIPS:

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να μας δώσουν υφή μπισκότου στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να το πάρει όλο.
  • Ανακατεύουμε το μπεικιν πάντα με το αλεύρι προτού το προσθέσουμε στην συνταγή.
  • Εάν θέλουμε ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ροδόνερο πριν βάλουμε την ζάχαρη.
  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τους κουραμπιέδες σε ένα μπολ με καπάκι (χωρίς ζάχαρη επάνω) και λαδόκολλα ανάμεσα τους για μελλοντική χρήση.

 

Δείτε επίσης