ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

by czinonas

Η κρέμα βανίλια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας. Εύκολη και γρήγορη, υπήρχε πάντα στα κρυστάλλινα μπολάκια της γιαγιάς. Φυλαγμένη στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες, να μας δροσίζει με την βελούδινη υφή της, ή ζεστή το χειμώνα με μια λεπτή στρώση κανέλας.

Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε κρέμα βανίλια, την γνωστή κρέμα των παιδικών σας χρόνων, που τώρα ήρθε η ώρα να την φτιάξετε και εσείς με την σειρά σας, στα δικά σας παιδιά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ.      γάλα.
  • 200γρ.      κρέμα γάλακτος.
  • 250γρ.      ζάχαρη.
  • 70γρ.        κορν φλαουρ.
  • 2               αυγά.
  • 1               stick βανίλια.
  • Λίγο αλάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας. Αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς όμως να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τα αυγά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε αμέσως μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αμέσως μετά, ρίχνουμε την μισή περίπου ποσότητα γάλακτος από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Μόλις τελειώσουμε με αυτήν την διαδικασία ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ ξανά πίσω στην κατσαρόλα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις.
  • Μετά από 1-2 λεπτά η κρέμα αρχίζει να δένει.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

Tips:

  • Ο σωστότερος τρόπος για να φτιάξουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής είναι οι επαγωγικές εστίες. Η θερμοκρασία κατανέμεται ομοιόμορφα και δεν υπάρχει φόβος να κολλήσουν στην κατσαρόλα ή να μυρίζουν αυγό.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει όπως π.χ. κανέλα, μαστίχα, ή ξύσμα από κάποιο εσπεριδοειδή.
  • Όταν η ζάχαρη έρχεται σε επαφή με το αυγό υπάρχει φόβος το αυγό να αρχίσει να «ψήνεται», γι αυτό καλό θα είναι να αρχίσουμε το ανακάτεμα άμεσα.
  • Η ιδανική θερμοκρασία για να φτιάξουμε την κρέμα είναι οι 83-84c.
  • Μόλις ο αφρός από την κρέμα αρχίζει να εξαφανίζεται από την επιφάνεια, σημαίνει ότι η κρέμα έχει φτάσει στους 80 περίπου βαθμούς. Όταν εξαλειφθεί εντελώς από την επιφάνεια, η κρέμα έχει φτάσει στους 83-84c και είναι έτοιμη να μπει στα μπολ.

 

Δείτε επίσης