Τα λαζάνια είναι η παλαιότερη μορφή ζυμαρικών που παράγεται στην Ιταλία. Είναι ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια ζύμης που φτιάχνονται με αυγό και αλεύρι. Στην Καμπανία, αναφέρονται ως λακγάνε και σερβίρονται με μια πλούσια σάλτσα κρέατος, ενώ στην Νάπολη ονομάζονται σγουρά λαζάνια και φτιάχνονται αποκλειστικά με σιμιγδάλι.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε λαζάνια με κιμά, μια συνταγή από την αρχή μέχρι το τέλος, βασισμένη σε χειροποίητα υλικά, από τα ζυμαρικά μέχρι την μπεσαμέλ. Η προσθήκη μανιταριών, η φρέσκια ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα ιδιαίτερα υλικά συνθέτουν μαζί με τα χειροποίητα ζυμαρικά και την βελούδινη μπεσαμέλ ένα φαγητό που θα ζήλευε και ο πιο γνήσιος Ιταλός!!