ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

by czinonas

Μακαρόνια με σάλτσα Μπολονέζ, με καταγωγή από την Μπολόνια της Ιταλίας φυσικά που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μας ελληνικά φαγητά. Στην πραγματικότητα οι Ιταλοί αποκαλούν το συγκεκριμένο πιάτο ραγού και περιέχει δύο ειδών κρέατα, μοσχαρίσιο κιμά και μπέικον. Συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ταλιατέλες για την συγκεκριμένη συνταγή και μια γενναία ποσότητα παρμεζάνας.

Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε μακαρόνια με κιμά όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε στην Ελλάδα. Κρητικό ανθότυρο και  μελωμένος κιμάς αρωματισμένος με δάφνη, κανέλα, και σαφράν επάνω σε σπαγγέτι, συνθέτουν ένα πιάτο πολυαγαπημένο και πεντανόστιμο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 1kg.          κιμά μοσχαρίσιο.
  • 200γρ.      σάλτσα ντομάτα.
  • 800γρ.      ζωμό μοσχαρίσιο.
  • 150γρ.     κρασί κόκκινο.
  • 2              σκελίδες σκόρδο.
  • 2              καρότα.
  • 1κ.σ         πελτέ ντομάτας.
  • 1κ.σ.        ζάχαρη.
  • 1κ.γ.         μυλόξιδο.
  • 2κ.σ.        γάρο.
  • 1              πράσο.
  • Θυμάρι, κανέλα, δάφνη, σαφράν.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε το σκεύος μας στην εστία της κουζίνας και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα του κιμά στην κατσαρόλα και τον σοτάρουμε.
  • Μόλις σοταριστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το πράσο, το σκόρδο και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας συγχρόνως τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τον ζωμό μοσχάρι.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, την κανέλα, την δάφνη και το σαφράν.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό, προσθέτουμε 2 καρότα ολόκληρα και ψήνουμε τον κιμά για 1 ώρα.
  • Σερβίρεται με ζυμαρικά και τυρί της αρεσκείας μας.
  • Για να φτιάξετε ζωμό κοτόπουλο, πατήστε εδώ:https://youtu.be/tgCnfMqfynk

Tips:

  • Το κομμάτι του κιμά που χρησιμοποιήσαμε είναι από λαιμό, ωστόσο μπορούμε να βάλουμε όποιο κομμάτι κρέατος μας αρέσει.
  • Αντί για μοσχαρίσιο ζωμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα σε δόσεις ώστε να σοτάρεται σταδιακά.
  • Αν δεν έχουμε γάρο, μπορούμε να τον παραλείψουμε, αλατίζοντας το φαγητό μας όπως θα κάναμε σε κάθε περίπτωση.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε τα καρότα ή να προσθέσουμε οποιοδήποτε λαχανικό μας αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για τα βότανα.

 

 

Δείτε επίσης