Μακαρόνια με σάλτσα Μπολονέζ, με καταγωγή από την Μπολόνια της Ιταλίας φυσικά που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μας ελληνικά φαγητά. Στην πραγματικότητα οι Ιταλοί αποκαλούν το συγκεκριμένο πιάτο ραγού και περιέχει δύο ειδών κρέατα, μοσχαρίσιο κιμά και μπέικον. Συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ταλιατέλες για την συγκεκριμένη συνταγή και μια γενναία ποσότητα παρμεζάνας.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε μακαρόνια με κιμά όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε στην Ελλάδα. Κρητικό ανθότυρο και μελωμένος κιμάς αρωματισμένος με δάφνη, κανέλα, και σαφράν επάνω σε σπαγγέτι, συνθέτουν ένα πιάτο πολυαγαπημένο και πεντανόστιμο.