Ο μουσακάς είναι ένα φαγητό το οποίο αποτελείται από κιμά, μελιτζάνες, πατάτες κολοκύθια και μπεσαμέλ. Το συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές σε όλα τα Βαλκάνια και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε περίπου τον 20ο αιώνα και έκτοτε κατέλαβε εξέχουσα θέση στην γαστρονομική μας κουλτούρα. Ένα φαγητό σήμα κατατεθέν πλέον της Ελληνικής κουζίνας, που οι εκδοχές του είναι τόσες όσες και τα ελληνικά νοικοκυριά.
Παρόλο που είναι ένα φαγητό, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μπελαλίδικο και χρονοβόρο η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να οργανώσετε την εκτέλεση του βήμα- βήμα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.