Η μπεσαμέλ είναι μια από τις πέντε βασικές σάλτσες της Γαλλικής κουζίνας. Ορίζεται ως μια λευκή σάλτσα που παρασκευάζεται από λευκό ρου (roux) , δηλαδή βούτυρο, αλεύρι και γάλα. Αυτή η βασική συνταγή με την προσθήκη αυγού και τυριών μας δίνει μια άλλη σάλτσα , την σάλτσα μορνέ. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε την δεύτερη εκδοχή μιας και η προσθήκη αυγού και τυριών την κάνει πιο γευστική και την βοηθάει να «στέκεται» καλύτερα επάνω στα φαγητά.
Για πολλούς από εσάς, στο άκουσμα της και μόνο σας πιάνει μια ανησυχία. Αναρωτιέστε αν θα πήξει, αν θα δέσει και τέλος αν θα είναι όπως πρέπει.Ακολουθήστε την συνταγή που σας δίνουμε βήμα – βήμα και τα παραπάνω ερωτήματα σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.