ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

by czinonas

Μπισκότα με αμύγδαλα ή Cantucci ‘όπως θα έλεγαν και οι γείτονες Ιταλοί  μιας και  τα συγκεκριμένα μπισκότα έχουν ρίζες Ιταλικές.

Στην σημερινή συνταγή και θα σας δείξω πως θα τα φτιάξετε εύκολα και χωρίς κόπο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

 

  • 140γρ.        πούδρα αμυγδάλου.
  • 1                 βανίλια.
  • 440γρ.        αλεύρι.
  • 8γρ.            αλάτι.
  • 240γρ.       μαύρη ζάχαρη.
  • 100γρ.       βούτυρο.
  • 230γρ.       αυγά.
  • 30γρ.         μέλι.
  • 240γρ.       αμύγδαλα ανάλατα καβουρδισμένα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο για τρία λεπτά.
  • Προσθέτουμε την βανίλια, τα αυγά, την πούδρα αμυγδάλου και το μέλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  • Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα να ενσωματωθούν.
  • Δουλεύουμε την ζύμη μας για λίγο στον πάγκο.
  • Κόβουμε την ζύμη μας σε κομμάτια και την πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού.
  • Τοποθετούμε όλα τα μπαστουνάκια μας στο ταψί και ψήνουμε για είκοσι πέντε (25) λεπτά στους 170c.
  • Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.
  • Τα τοποθετούμε πάλι στο ταψί και τα ξεραίνουμε στους 110-120c ανάλογα το φούρνο για όση ώρα χρειαστεί.

TIPS:

  • Τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας θα πρέπει να είναι ανάλατα και καβουρδισμένα.
  • Το βούτυρο που χρησιμοποιούμε πάντα, για καλύτερα αποτελέσματα είναι τύπου Κερκύρας και σε καμία περίπτωση φυτικό.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο προτού τα κόψουμε σε φέτες προκειμένου να μην μας σπάσουν.
  • Το στικάκι από την βανίλια που θα μας περισσέψει, αφού χρησιμοποιήσουμε τα σπόρια , μπορούμε να το φυλάξουμε σε ένα βαζάκι για μελλοντική χρήση.
  • Οι φέτες που θα κόψουμε τα μπισκότα μας θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ χοντρές, για να μην μας μαλακώσουν, αλλά ούτε και πολύ λεπτές ώστε να μην μας ξεραθούν παραπάνω από όσο πρέπει.

 

 

Δείτε επίσης