ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

by czinonas

Μέσα από αυτό  το video θα δούμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά.

Μια συνταγή με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, η οποία μας δίνει μια κρέμα βελούδινη μέσα σε τραγανό φύλλο. Τη γνωστή σε όλους μας μπουγάτσα. Με κρέμα, ζάχαρη άχνη και κανέλα ….

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1litr.         κατσικίσιο γάλα.
  • 120γρ.      σιμιγδάλι ψιλό.
  • 200γρ.       ζάχαρη.
  • 5γρ.           άνθος αραβοσίτου.
  • 1                stick βανίλια.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το άνθος αραβοσίτου.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το γάλα μια βράση.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την τοποθετούμε σε άλλο σκεύος.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Διπλώνουμε τα φύλλα κρούστας κατά τον τρόπο που βλέπετε στο βίντεο και αλείφουμε με βούτυρο κλαριφιέ ανάμεσα στο κάθε ένα.
  • Απλώνουμε στην μέση του φύλλου μια ποσότητα από την κρέμα, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε το φύλλο στην μέση και τις άκρες.
  • Ψήνουμε για είκοσι (20) λεπτά στους 180c.
  • Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

TIPS:

  • Αφήνουμε την κρέμα να πάρει μόνο μια βράση για να μην σφίξει πολύ κατά το ψήσιμο.
  • Το γάλα θα πρέπει να έχει έρθει σε βρασμό, όταν ρίξουμε το σιμιγδάλι, για να το βοηθήσουμε να <<σκάσει>> και να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Χρησιμοποιούμε πάντα βούτυρο κλαριφιέ για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Εάν δεν μας αρέσει το κατσικίσιο γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγελαδινό.

Δείτε επίσης