Οι παπαρδέλες είναι μεγάλα επίπεδα ζυμαρικά τα οποία προέρχονται από την περιοχή της Τοσκάνης. Ταιριάζουν με κόκκινες σάλτσες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία κατά την χειμερινή περίοδο.
Στην παρακάτω συνταγή σας δείχνουμε ένα ιδιαίτερο και τολμηρό πάντρεμα, με μελάνι σουπιάς και χταπόδι. Σε συνδυασμό με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και τη σπιρτάδα του σκόρδου θα σας κάνουν να αγαπήσετε το συγκεκριμένο πιάτο και να το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.