ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

by czinonas

Όταν το κοτόπουλο παντρεύεται με τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και τα ζυμαρικά το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι λαχταριστό και πεντανόστιμο. Ένα εύκολο και γρήγορο κυρίως πιάτο με απλά υλικά και σίγουρη επιτυχία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ.     κοτόπουλο φιλέτο.
  • 250γρ.     μανιτάρια portobello.
  • 100γρ.     λευκό ξηρό κρασί.
  • 100γρ.     κρέμα γάλακτος.
  • 200γρ.     ζυμαρικά.
  • 20γρ.       μανιτάρια porcini αποξηραμένα.
  • 50 γρ.      παρμεζάνα.
  • 30γρ.       ρόκα.
  • 1 μέτριο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 2 κρόκους αυγού.
  • Θυμάρι, αλάτι , πιπέρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές.
  • Μόλις σοταριστεί το κοτόπουλο το αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε τα μανιτάρια. Αν το λάδι έχει ταλαιπωρηθεί το πετάμε και βάζουμε καινούριο.
  • Όταν σοταριστούν τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί και τα υγρά του φαγητού έχουν μειωθεί κατά το 1/3 περίπου, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
  • Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύομε τα υλικά με απαλές κινήσεις και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ομογενοποιούμε.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και ρίχνουμε τους κρόκους αυγού. Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

Tips:

  • Κατά την διάρκεια που σοτάρουμε το κοτόπουλο δεν το μετακινούμε στο τηγάνι παρά μόνο μόλις κάνει κρούστα από την πλευρά που σοτάρεται.
  • Τα μανιτάρια porcini μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε νερό προτού να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Τα μανιτάρια θα απορροφήσουν το λάδι από το τηγάνι παρόλα αυτά δεν προσθέτουμε επιπλέον.
  • Εάν η σάλτσα του φαγητού μειωθεί περισσότερο από όσο θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε. Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που η σάλτσα βγει λίγο πιο υδαρής, μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγο ζουμί.
  • Κατεβάζουμε το σκεύος από την φωτιά για να προσθέσουμε τον κρόκο αυγού, σε διαφορετική περίπτωση το αυγό θα ψηθεί.

 

Δείτε επίσης