πιπεριές τουρσί

by czinonas

Το τουρσί είναι το προϊόν που προκύπτει από  μια διαδικασία συντήρησης των τροφίμων σε άλμη ή ξύδι.
Είναι μια αναερόβια διαδικασία ζύμωσης, και μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου σε πληθώρα λαχανικών. Είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους συντήρησης τροφίμων παγκοσμίως και έχει τις ρίζες της  στις  ανατολικές  χώρες.

Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε πιπεριές τουρσί νόστιμα και εύκολα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

Υλικά για την πάστωση.

  • 250γρ. νερό
  • 250γρ. ξίδι μήλου.
  • 50 γρ. μέλι.
  • 50γρ. ζάχαρη.
  • 3γρ. αλάτι.
  • 7γρ. λάδι σουσαμιού.
  • 10τμχ. πιπεριές Φλωρίνης.
  • 1 κεφάλι σκόρδο.
  • Κύμινο, θυμάρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της πάστωσης σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ψημένο σκόρδο. Το προσθέτουμε και αυτό μέσα. Αναδεύουμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Καψαλίζουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα, μόλις τελειώσουμε τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Μόλις οι πιπεριές κρυώσουν, τις καθαρίζουμε καλά ώστε να φύγουν τα καψαλισμένα κομμάτια από την επιφάνεια και τα σπόρια από το εσωτερικό.
  • Τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα στο μπολ με την πάστωση.

Tips:

  • Σε περίπτωση που δεν έχουμε εύκαιρα κάρβουνα, μπορούμε να καψαλίσουμε τις πιπεριές στο γκαζάκι.
  • Εάν τα προτεινόμενα μπαχαρικά δεν είναι της αρεσκείας μας μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα.
  • Μπορούμε να αφήσουμε τις πιπεριές ένα 24ωρο στο ψυγείο πριν τις καταναλώσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, θα ωριμάσουν οι γεύσεις περισσότερο.
  • Εναλλακτικά κλείνουμε τις πιπεριές σε σακούλα vacuum και τις καταναλώνουμε όταν επιθυμούμε.

 

 

Δείτε επίσης