Πως να κάνω burger

by czinonas

 

Hamburger, το  πιο διάσημο  γρήγορο φαγητό μικρών και μεγάλων πήρε το όνομα του από το Αμβούργο, πόλη της Γερμανίας. Παρόλο που πολλοί διεκδίκησαν την πατρότητα του, το γνωρίζουμε ως Αμερικάνικο προϊόν. Λέγεται πως έφτασε εκεί μέσω των Γερμανών μεταναστών. Πρόκειται για ένα στρογγυλό ψωμάκι με ψητό κρέας, προσθήκη λαχανικών και διάφορων καρυκευμάτων. Σερβίρεται στο χέρι ή σε μερίδα με πατάτες τηγανιτές.

Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε burger γρήγορα και εύκολα. Εάν ανήκετε σε αυτούς που ψάχνουν την τελειότητα σε μια συνταγή και θέλετε να τα ξεκινήσετε  όλα από την αρχή, στο παρακάτω link θα βρείτε πως μπορείτε να κάνετε ψωμί για burger.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

Μπιφτέκι:

  • 1kg.       κιμά μοσχαρίσιο.

Συνοδευτικά:

  • 200γρ.      μανούρι.
  • Φύλλα ρόκας.

Dressing:

  • 10γρ.        ταχίνι.
  • 20γρ.        μέλι.
  • 15γρ.       μουστάρδα.
  • 10γρ.       βαλσάμικο.
  • 20γρ.       ελαιόλαδο.
  • Πιπέρι, αλάτι.

Ψωμί hamburger:

  • 1kg.            αλεύρι τύπου 55%.
  • 60γρ.           μαγιά.
  • 100γρ.        βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια.
  • 600γρ.        γάλα.
  • 20γρ.          γάλα σκόνη 0%.
  • 20γρ.          αλάτι.
  • 80γρ.          ζάχαρη.
  • 2                 αυγά.

Για να δείτε πως  φτιάξετε ψωμί για hamburger πατήστε εδώ:https://youtu.be/R8PaUazfpnc

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Dressing:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κιμάς:

  • Ανακατεύουμε τον κιμά με απαλές κινήσεις και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια χωρίς να βάλουμε λιπαρή ουσία.
  • Μετά από τρία περίπου λεπτά, ραντίζουμε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  • Γυρίζουμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
  • Βγάζουμε τα μπιφτέκια μόλις ψηθούν και από τις δύο πλευρές και βάζουμε στο τηγάνι το μανούρι.
  • Μόλις πάρει χρώμα το αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Περνάμε τα ψωμάκια από το τηγάνι να ξεροψηθούν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  • Στο κάτω μέρος του ψωμιού απλώνουμε μια ποσότητα από το dressing, συνεχίζουμε με το μανούρι και τα φύλλα ρόκας. Προσθέτουμε το μπιφτέκι και λίγη ρόκα ακόμα. Κλείνουμε με το άλλο μισό κομμάτι του ψωμιού.

Tips:

  • Ο κιμάς για το hamburger, θα πρέπει να είναι από μοσχαρίσιο κιμά και περασμένος μόνο μια φορά από την μηχανή.
  • Δεν πλάθουμε τα μπιφτέκια με δύναμη, θέλουμε ο κιμάς να παραμείνει αφράτος και να μην σφίξει.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στον κιμά κρόκους αυγό( 3 κρόκους /1kg. κιμά).
  • Αλατοπιπερώνουμε τα μπιφτέκια κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  • Τα υλικά για τον κιμά και το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι ενδεικτικά. Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά κατά τις προτιμήσεις σας.

 

 

Δείτε επίσης