ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

by czinonas

Οι λεμονιές φυτρώνουν σε τροπικά και εύκρατα κλίματα και δεν αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμούν τη θερμοκρασία μεταξύ 15–30 °C (60–85 °F) και χρειάζονται πολλή ηλιοφάνεια . Αναπτύσσονται καλά σε γόνιμο, ξηρό χώμα, χρειάζονται πολύ νερό και μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι 6 μέτρα σε ύψος.
Τα φύλλα είναι πράσινα, λαμπερά και έχουν ελλειψοειδές σχήμα. Τα άνθη είναι λευκά εξωτερικά με το εσωτερικό τους να κλίνει προς το μοβ . Στη λεμονιά, τόσο ο καρπός όσο και τα άνθη υπάρχουν ταυτόχρονα. Τα λεμόνια έχουν σχήμα ωοειδές με τις άκρες τους μυτερές. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες λεμονιών, όπως τα Εύρηκα, Λισαβόνας και Μέγερ.

Στην μαγειρική τα λεμόνια χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους. Το ξύσμα τους για να αρωματίσει κέικ, μπισκότα και στην μαγειρική για να δώσει έξτρα γεύση σε ψάρια και κρέατα. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται συχνά ως μαρινάδα για κρέατα ή για την παρασκευή λεμονάδας.

Στο σημερινό βίντεο θα σας δείξουμε ένα διαφορετικό τρόπο για να συντηρήσετε τα λεμόνια, χρησιμοποιώντας την μέθοδο της κονσερβοποίησης.

Δείτε επίσης