ΚΟΜΠΟΥΧΑ ΜΕΡΟΣ 1ο

by admin

Η κομπούχα είναι ένας ζυμομύκητας που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης. Μέσω της ζύμωσης του μύκητα που προκύπτει απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την διατήρηση της σωστής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • Scoby
  • 2kg. νερο.
  • 20γρ. τσαι.
  • 200γρ. ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε 500γρ. ζεστό νερό τοποθετούμε 20 γρ. τσάι της αρεσκείας μας και 200γρ. ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι το τσάι να βγάλει όλα του τα αρώματα.
  • Σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο σουρώνουμε το τσάι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ενάμιση (1,5) λίτρο νερό.
  • Στην συνέχει προσθέτουμε το scody μέσα στο βάζο και λίγο από το διάλυμα του προηγούμενου βάζου.
  • Μετά από οκτώ μέρες περίπου είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης