Πως θα κάνω cheesecake με πραλίνα φουντούκι

by czinonas

Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες είναι το cheesecake. Με τριμμένο μπισκότο, βελούδινη κρέμα τυριού και μαρμελάδα, ή ακόμα και κάποιο γλυκό του κουταλιού στην επιφάνεια του. Ένα γλυκό του οποίου η ταυτότητα προσδιορίζεται στην μακρινή Αμερική, με την διαφορά ότι η Αμερικάνικη συνταγή προβλέπει ψήσιμο στο φούρνο.

Στο παραπάνω βίντεο σας δείχνουμε μια συνταγή με πραλίνα φουντουκιού και  χειροποίητη  σάλτσα φράουλας. Μια διαφορετική εκδοχή, που πραγματικά θα μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε είκοσι μόλις λεπτά.

Ποιος είπε ότι το γρήγορο δεν μπορεί να είναι και ποιοτικό;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

Πραλίνα:

  • 250γρ. φουντούκια.
  • 150γρ. ζάχαρη.
  • 1 πρέζα αλάτι.

Κρέμα:

  • 500γρ. τυρί κρέμα.
  • 90γρ. ζάχαρη άχνη.
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος.

Σάλτσα φράουλας:

  • 500γρ. φράουλες.
  • 2κσ.  μαρμελάδα φράουλα.
  • 1 πρέζα αλάτι.

 Σπασμένο crumble ή μπισκότο της αρεσκείας μας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα:

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα 150γρ. ζάχαρη, και την αφήνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσέχουμε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή για να μην καεί η ζάχαρη.
  • Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τα φουντούκια.
  • Καραμελώνουμε τα φουντούκια και μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αφού κρυώσουν καλά, τα βάζουμε σε ένα δυνατό κοπτικό μηχάνημα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πραλίνα.
  • Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν με το χτύπημα, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και βάζουμε την πραλίνα σε ένα σκεύος.
  • Αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να κρυώσει.
  • Μόλις η πραλίνα κρυώσει την ρίχνουμε στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Στην συνέχεια βάζουμε και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια φίνα και ομοιογενή κρέμα.
  • Τοποθετούμε την κρέμα σε ποτηράκια και γαρνίρουμε με την σάλτσα φράουλα και το crumble.

Σάλτσα φράουλας:

  •  Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε το αλάτι και την μαρμελάδα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση, μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους και να δέσουν.

 

Tips:

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, προσέχοντας πάντα να μην σφίξει πολύ. Θέλουμε η υφή της να μοιάζει περισσότερο με αφρό ξυρίσματος.
  • Η θερμοκρασία που θα φτιάξουμε την καραμέλα θα πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί η ζάχαρη. Προσέχουμε ώστε το χρώμα της να είναι χρυσαφένιο και όχι σκούρο καφέ.
  • Κόβουμε τις φράουλες για την σάλτσα μαρμελάδα σε μεγάλα κομμάτια και προσπαθούμε να μείνουν ολόκληρες.Αποφεύγουμε η υφή τους να μοιάζει με μαρμελάδα.
    Γι’αυτό προσπαθούμε να μην τις βράζουμε για πολύ ώρα αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν λίγο και η σάλτσα να δέσει.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης