Πως θα κάνω φιστικοβούτυρο

by czinonas

 

Το φιστικοβούτυρο και γενικά τα βούτυρα ξηρών καρπών έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούνται σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές και μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εκτός από υπέροχη γεύση έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο ,πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

Έχοντας στην διάθεση μας ένα δυνατό κοπτικό μηχάνημα και μερικά φιστίκια μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτικό φιστικοβούτυρο, μια συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάκτυλα τους!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 800γρ.          φιστίκι καβουρδισμένο.
  • 5γρ.              αλάτι.
  • 25γρ.             μέλι.
  • 70γρ.           βούτυρο του κακάο ή λάδι καρύδας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Τοποθετούμε τα φιστίκια σε ένα δυνατό κοπτικό μηχάνημα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο του κακάο, το αλάτι, το μέλι και χτυπάμε όλα τα υλικά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τοποθετούμε το φιστικοβούτυρο σε ένα καθαρό βάζο και το φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
  • Για να κάνετε πραλίνα φουντουκιού πατήστε εδώ:https://youtu.be/AK0q3RTuKws

Tips:

  • Καβουρδίζουμε τα φιστίκια στους 120c περίπου, ανάλογα το φούρνο και την ποσότητα του ξηρού καρπού.
  • Αφήνουμε τα φιστίκια να κρυώσουν πριν τα τοποθετήσουμε στο κοπτικό μηχάνημα.
  • Το κοπτικό μηχάνημα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει μεγάλη ισχύ ώστε να καταφέρει να αλέσει τον ξηρό καρπό μέχρι να γίνει αλοιφή.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι, με σιρόπι αγαύης ή κάποιο άλλο γλυκαντικό εάν θέλουμε να δώσουμε το φυστικοβούτηρο σε παιδιά κάτω του 1ος έτους.

Δείτε επίσης