Το φιστικοβούτυρο και γενικά τα βούτυρα ξηρών καρπών έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούνται σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές και μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εκτός από υπέροχη γεύση έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο ,πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.
Έχοντας στην διάθεση μας ένα δυνατό κοπτικό μηχάνημα και μερικά φιστίκια μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτικό φιστικοβούτυρο, μια συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάκτυλα τους!