Τα γεμιστά ανήκουν στην κατηγορία των λαδερών φαγητών και είναι ίσως το πιο γνωστό καλοκαιρινό πιάτο στον ελλαδικό χώρο τουλάχιστον. Οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και ένα σωρό άλλα λαχανικά τα οποία είναι σε αφθονία την καλοκαιρινή περίοδο, ενδείκνυνται για την παρασκευή τους.
Η γέμιση γίνεται συνήθως με ρύζι ή και κιμά, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, ενώ σε παραλλαγή της Πολίτικης κουζίνας χρησιμοποιούνται κουκουνάρια, σταφίδες και κανέλα αντί για κιμά. Στην Κρήτη παλιότερα συνηθίζονταν τα γεμιστά με πλιγούρι.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πως θα κάνετε τα πιο νόστιμα γεμιστά που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ένα πλούσιο μείγμα, αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά, tips που θα δώσουν στην συνταγή μια διαφορετική διάσταση και ένα τελικό αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.