ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

by editor

Γιαουτροπιτα εύκολη και γρήγορη χωρίς σιρόπι. Η βελούδινη υφή της και το εκρηκτικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσουν.

Ένα καλό πρόβιο γιαούρτι, ξύσμα από λεμόνι και μερικά ολόφρεσκα αυγά συνθέτουν ένα πιάτο που φωνάζει Ελλάδα και ανασύρει αναμνήσεις και συναισθήματα. Την σέρβιρα πάνω σε ένα ξύλο ελιάς με λίγο βύσσινο και μερικά φύλλα δυόσμου, συνοδεία παγωμένης ρακής. Ένα πιάτο που θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε ένα καλό εστιατόριο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ κρέμα γάλακτος 35%
  •  230γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο
  • 50γρ βούτυρο
  • 400γρ γιαούρτι
  • 50γρ κορν φλαουρ
  • Αλάτι
  • Ξύσμα λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Συνεχίζουμε με την ζάχαρη το αλάτι, και το ξύσμα λεμονιού. Μπορούμε αντί για ξύσμα λεμόνι να βάλουμε βανίλια.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους
  • Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα μπορούμε να περάσουμε το μείγμα μας από σήτα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ή δύο ταψάκια ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και ψήνουμε στους 160c για τριάντα (30) λεπτά.

Tips:

  • Δεν ψήνουμε την γιαουρτόπιτα παραπάνω από τον προτεινόμενο χρόνο, διότι το αποτέλεσμα που θα πάρουμε, θα είναι άλλο από αυτό που επιθυμούμε. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει λευκή στην επιφάνεια της χωρίς δηλαδή να πάρει χρώμα, προκειμένου να διατηρηθεί ζουμερή εσωτερικά.
  • Οι θερμοκρασίες από φούρνο σε φούρνο μπορεί να διαφέρουν. Οπότε προσοχή κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  • Αφήνουμε την γιαουρτόπιτα να κρυώσει και να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την κόψουμε.
  • Σερβίρεται σκέτη , ωστόσο ένα γλυκό του κουταλιού ως συνοδευτικό θα την απογειώσει γευστικά. Στην προκειμένη περίπτωση συνοδέψαμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και φύλλα δυόσμου.

Δείτε επίσης