Πως θα κάνω γίγαντες φούρνου

by czinonas

 

Γίγαντες φούρνου, όταν η γεύση συναντά την παράδοση. Ένα φαγητό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές. Μελωμένοι και ζεστοί, μια βροχερή μέρα του χειμώνα ή σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Συνδυάζονται εύκολα με λουκάνικο, σύγκλινα, ή ακόμα και ψάρι.

Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε γίγαντες φούρνου, εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε την συνταγή βήμα – βήμα για σίγουρη επιτυχία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ.           ελαιόλαδο.
  • 200γρ.           κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2                    σκελίδες σκόρδο.
  • 100γρ.           κρασί λευκό.
  • 30γρ.              πελτέ.
  • 150γρ.           ντομάτα.
  • 3                     καρότα.
  • 100γρ.           σέλινο.
  • 700γρ.            νερό.
  • 250γρ.           γίγαντες.
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Βράζουμε τους γίγαντες σε χύτρα ταχύτητος για 10 λεπτά( τους έχουμε μουλιάσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ).
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα. Σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βάζουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε την σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Βάζουμε τους γίγαντες σε γάστρα και περιχύνουμε με την σάλτσα μέχρι να καλυφθούν.
  • Ψήνουμε(σκεπασμένους με το καπάκι) στους 200c για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips:

  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες και γενικότερα τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να ψηθούν πιο εύκολα.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή στην χύτρα ταχύτητας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, για εξοικονόμηση χρόνου.
  • Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κρέατος ή λαχανικών για περισσότερη γεύση.

 

Δείτε επίσης