Πως θα κάνω Granola

by czinonas

 

H granola είναι ένα μείγμα δημητριακών, ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων , μελιού ταχινιού και σοκολάτας .  Τα υλικά έχουν υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία και μας δίνουν ένα τραγανό αποτέλεσμα, γεμάτο ενέργεια και γεύση .

 

Στην Κρήτη το πρωί, οι παλιότερες γενιές έτρωγαν ξινόχοντρο με γάλα και ξεκινούσαν την ημέρα τους.

Επηρεασμένος από αυτό θέλησα να κάνω μια granola με ξινόχοντρο . Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας .

Είναι το καλύτερο σνακ για τα παιδιά σας !!!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει ζάχαρη ούτε ζωικά λιπαρά. Νομίζω είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει .

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 80γρ.         λάδι καρύδας
  • 140γρ.       maple syrup (μπορείτε και μέλι )
  • 150γρ.       βρώμη
  • 50γρ.         ξινόχοντρο
  • 120γρ.       ρυζάλευρο
  • 100γρ.       αμύγδαλο
  • 50γρ.         μαύρη σταφίδα
  • 50γρ.         κότζι μπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε ένα κοπτικό μηχάνημα βάζουμε τον χόντρο και την βρώμη, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη .
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά λιώνουμε το λάδι καρύδας .
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το maple syrup.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν .
  • Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα , απλώνουμε το μείγμα πατάμε από πάνω και ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάμε !!

 

Δείτε επίσης