ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

by czinonas

Η καρμπονάρα είναι πιάτο ζυμαρικών της Ιταλικής κουζίνας. 

Πρόκειται για μια συνταγή με τρία απλά υλικά. Το αυγό, το γκουαντσάλε, ή πανσέτα και το πεκορίνο ρομάνο .

Ένα ακόμα video το οποίο σηκώνει κουβέντα. Καρμπονάρα ένα πιάτο που μπορούμε να μιλάμε , μαλώνουμε ώρες …

Με τον φίλο και χρόνια συνεργάτη Μανώλη Aρμπατζάκη θα σας δείξουμε πώς να κάνετε μια λαχταριστή καρμπονάρα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό τέσσερα έως έξι λεπτά.
  • Σοτάρουμε το αλλαντικό μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το λίπος του και να βγάλει όλα τα αρώματα του.
  • Τοποθετούμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με το αλλαντικό και προσθέτουμε λίγο από το νερό, περίπου μια κουταλιά.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια έως δύο βράσεις.
  • Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας λίγο ακόμα νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με προσοχή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

TIPS:

  • Στην προκειμένη περίπτωση το αλλαντικό που χρησιμοποιήσαμε είναι το σπέκ (speck) είναι αλλαντικό από χοιρινή ωμοπλάτη. Οι ιταλοί παραδοσιακά βάζουν γκουαντσιάλε (guanciale) το οποίο είναι παστό χοιρινό μάγουλο. Μπορούμε ωστόσο εάν δεν έχουμε κάποιο από τα παραπάνω να χρησιμοποιήσουμε το γνωστό σε όλους μας μπέικον, πανσέτα δηλαδή η οποία προέρχεται από την κοιλιά του ζώου.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά γύρω στα έξι λεπτά μόνο διότι θα συνεχίσουν να βράζουν και μέσα στο τηγάνι.
  • Η αυθεντική Ιταλική τεχνική θέλει τα ζυμαρικά να ενώνονται με τα αυγά σε μια μπασίνα, ωστόσο η εκτέλεση που προτείνουμε είναι μια εναλλακτική λύση που δεν φέρει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Σερβίρεται ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο εναλλακτικά, αναλόγως τις προτιμήσεις μας.

Δείτε επίσης