ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ

by admin

Κέικ με καραμελωμένη μπανάνα, ταχίνι και μαύρη σοκολάτα. Μια εύκολη και απολαυστική συνταγή που θα σας δώσει την ευκαιρία να μετατρέψετε τις ώριμες μπανάνες σε ένα απολαυστικό γλύκισμα.
Εάν είστε λάτρης των λεγόμενων banana breads αυτό το κέικ θα το λατρέψετε. Όπως σας έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες. Αρωματικό και πεντανόστιμο, με μεστή γεύση από τις μπανάνες ,το φιστίκι και την μαύρη σοκολάτα αυτό το γλυκό θα το τιμήσετε δεόντως ξανά και ξανά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

1η φάση:

  • 200γρ. μπανάνα.
  • 50γρ. ζάχαρη.
  • 20γρ. ταχίνι.
  • 50γρ. μαύρη σοκολάτα.
  • 20γρ. λικέρ.

2η φάση:

  • 180γρ. αλεύρι.
  • 4γρ. μπέικιν πάουντερ.
  • 3γρ. αλάτι.
  • 50γρ. φιστίκι κομμένο στο μούλτι.
  • 150γρ. βούτυρο.
  • 100γρ. ζάχαρη.
  • 50γρ. γιαούρτι.
  • 50γρ. νερό.
  • 2 αυγά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1η φάση:

  • Μετράμε τα υλικά, και τα τοποθετούμε σε μπολάκια προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την συνταγή μας.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι μαζί με την ζάχαρη. Σοτάρουμε τα δύο υλικά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  • Τοποθετούμε τις μπανάνες σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα και τις κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά έτσι ώστε να γίνει γαλακτωματοποίηση.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε και το ταχίνι. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

2η φάση:

  • Χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να τα ενσωματώσουμε όλα στο μείγμα.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε στο βούτυρο, τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
  • Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στους 160c για 50 λεπτά.

 

  • Tips
  • Οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι γινωμένες.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το αλκοόλ εάν θέλουμε να προσφέρουμε το κέικ σε παιδιά.
  • Προτιμάμε ταχίνι από 100% σουσάμι χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
  • Αντί για φιστίκι Αιγίνης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρό καρπό της επιλογής μας.
  • Το μείγμα του κέικ θα πρέπει πάντα να φτάνει λίγο παραπάνω από την φόρμα.

Δείτε επίσης