Πως θα κανω κερασοπιτα

by czinonas

Ένα απο τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού έρχεται για να γίνει μια ζουμερή και αφράτη  πίτα με κεράσια που θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Εύκολη και γρήγορη ώστε να μην χρειαστεί να περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα, μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε λιγότερο απο 15 λεπτά.
Συνοδεύστε την με μια μπάλα παγωτό βανίλια για να ολοκληρωθεί γευστικά και βάλτε λίγο ακόμα καλοκαίρι στη ζωή σας!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ. κεράσια ( χωρίς τα κουκούτσια).
  • 180γρ. γάλα.
  • 200γρ. γιαούρτι κατσικίσιο.
  • 130γρ. αλεύρι.
  • 4 αυγά.
  • 2γρ. αλάτι.
  • 150γρ. ζάχαρη.
  • 100γρ. πούδρα αμυγδάλου.
  • 90γρ. βούτυρο.
  • 20γρ. λικέρ κεράσι.
  • βανίλια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τα κεράσια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά .
  • Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια , το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου και ομογενοποιούμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε όλα τα κεράσια και περιχύνουμε με το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 170c για 40 λεπτά.
  • Μετά απο περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο βγάζουμε το γλυκό με το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του.
  • Ψήνουμε σε υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει.

Tips:

  • Σε περίπτωση που θέλουμε να προσφέρουμε το γλυκό σε παιδιά, μπορούμε να αφαιρέσουμε το λικέρ κεράσι.
  •  Οι θερμοκρασίες μπορεί να διαφέρουν απο φούρνο σε φούρνο.
  • Ιδιαίτερη προσοχή  στο καραμέλωμα του γλυκού. Θέλουμε να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς όμως να στεγνώσει.
  • Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αντικολλητικό ταψί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκεύος καλυμμένο με λαδοκολλα.

Δείτε επίσης