Οι πίτες αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κουζίνας. Πίτες με κρέας, με τυρί, με χόρτα, με φύλλο ή χωρίς, δεν λείπουν ποτέ από το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Είναι ενδεικτικές της εφευρετικότητας που χαρακτηρίζει την Ελληνίδα νοικοκυρά ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους. Λίγο αλεύρι, νερό και λάδι ήταν αρκετά κατά το παρελθόν για να συνθέσουν μια ζυμαρόπιτα που θα γεύονταν όλη η οικογένεια με περίσσια ανυπομονησία.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε μια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, γρήγορα, εύκολα και νόστιμα.