Το κουλούρι Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να παρασκευάζετε στην συμπρωτεύουσα από τους πρόσφυγες τις Μικράς Ασίας. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για να φτάσει μέχρι τις μέρες μας, σε άπειρες παραλλαγές. Πολύσπορο, γεμιστό με τυρί ή ολικής άλεσης, όπως και να έχει αποτελεί ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων, η οποία μας συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε την κλασσική εκδοχή, ωστόσο αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και συνδυάστε το με ό,τι σας αρέσει.