ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

by czinonas

Λουκουμάδες παραλίας, μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Αφράτοι και γευστικοί, μας παραπέμπουν σε χρόνια γεμάτα ξεγνοιασιά, θάλασσα και παιχνίδι. Πασπαλισμένοι με μπόλικη ζάχαρη ή σοκολάτα για τους λάτρεις, μπορείτε να τους απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιοδήποτε περίσταση. Από μια καλοκαιρινή εξόρμηση στην παραλία, μέχρι το παιδικό πάρτι του παιδιού σας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 500γρ. αλεύρι τύπου 55%
  • 100γρ. φρέσκο γάλα παγωμένο.
  • 285γρ. αυγά ( 6τμχ.)
  • 150γρ. βούτυρο σε κύβους.
  • 50γρ. ζάχαρη.
  • 40γρ. μαγιά.
  • 10γρ. αλάτι.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το γάλα, την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Συνεχίζουμε με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε στην δεύτερη ταχύτητα για 5 λεπτά.
  • Μετά από 5 λεπτά ζυμώματος, ανεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 15 λεπτά ακόμη.
  • Μετά από 15 λεπτά, τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα πλαστικό σκεύος, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα μπάλας.
  • Τα τοποθετούμε σε κομμάτια λαδόκολλας (έχουμε κόψει μικρά κομμάτια λαδόκολλας 10Χ10εκ.) και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.
  • Πατάμε το κάθε κομμάτι ζύμης από πάνω δυνατά ώστε να δημιουργηθεί ένας δίσκος.
  • Με ένα κουπ-άτ κάνουμε μια τρύπα στην μέση.
  • Σκεπάζουμε τους λουκουμάδες πάρα πολύ καλά και φροντίζουμε η μεμβράνη να μην ακουμπάει επάνω στην ζύμη.
  • Αφήνουμε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν αρκετά σε θερμοκρασία τουλάχιστον 25c.

Τηγάνισμα:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μια ποσότητα ανάλατο βούτυρο 99% ferme.
  • Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι τουλάχιστον150c.
  • Βάζουμε τον λουκουμά στην κατσαρόλα μαζί με την λαδόκολλα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα τραβάμε την λαδόκολλά με μια τσιμπίδα και την αφαιρούμε από το λάδι.
  • Τηγανίζουμε σε αυτήν την θερμοκρασία για 4 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε το τηγάνισμα στους 170c. Σε αυτό το στάδιο ο λουκουμάς θα καραμελώσει παίρνοντας το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί από τα περιττά λάδια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη από όλες τις πλευρές.

 

 

Tips:

  • Κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας σε μέγεθος 10Χ10 εκ. προκειμένου να τοποθετήσουμε τους λουκουμάδες. Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουν οι λουκουμάδες το σχήμα τους κατά το φούσκωμα και το ψήσιμο.
  • Η ζύμη των λουκουμάδων είναι πολλή μαλακή αλλά δεν προσθέτουμε αλεύρι.
  • Προσθέτουμε βούτυρο μέσα στο λάδι που θα τηγανίσουμε, ώστε να αρωματίσουμε τους λουκουμάδες.
  • Εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι λιγότερη από 25c μπορούμε να τους βάλουμε στο φούρνο με αναμμένο μόνο το λαμπάκι.
  • Για οικιακή χρήση αντί για άλευρο τύπου 55% μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ‘ένα αλεύρι με 13% πρωτεΐνη στα 100γρ. προϊόντος.

 

 

 

 

Δείτε επίσης