Η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα των χωρών της Μεσογείου. Ο μουσακάς και τα παπουτσάκια, η Ιταλική μελιτζάνα με παρμεζάνα και το τούρκικο Ιμάμ Μπαϊλντί είναι από τα πιο γνωστά. Γίνεται ψητή, τηγανιτή, βραστή, σαλάτα και στο ξύδι (τουρσί). Επίσης, μπορεί να γίνει γλυκό του κουταλιού!
Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω πως θα την χρησιμοποιήσετε σε μία παρασκευή που θα σας ενθουσιάσει.
Αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δείχνω και θα κάνετε την πιο εύκολη ,γρήγορη και νόστιμη μελιτζανοσαλάτα που έχετε δοκιμάσει. Ελαφριές νότες καπνιστής μελιτζάνας, σκόρδου και η ιδιαίτερη γεύση του ταχινιού, συνθέτουν μια σαλάτα η οποία δεν θα λείπει στο εξής από κανένα τραπέζι σας.