Η σφολιάτα είναι μια πολυστρωματική ζύμη με εναλλασσόμενα στρώματα ζύμης και βουτύρου. Είναι μια ζύμη γαλλικής προέλευσης που την χρησιμοποιούμε για την παρασκευή κρουασάν και άλλων αλμυρών και γλυκών συνταγών.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε την δική σας σφολιάτα με πολλά και τραγανά φύλλα και γέμιση μήλο. Αξίζει τον κόπο να μπείτε στην διαδικασία, η οποία αν και λίγο χρονοβόρα, θα σας αποζημιώσει, μιας και οποιοδήποτε προϊόν χειροποίητο και σπιτικό δεν συγκρίνεται με τα συσκευασμένα του εμπορίου.