Πως θα κάνω Μωσαϊκό

by czinonas

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας, η προέλευση του  τοποθετείται  στην Αγγλία και είναι γνωστό ως Fridge cake ή chocolate biscuit cake. Ένα γλυκό που ήρθε για να μείνει και να συνδεθεί στενά με την ελληνίδα νοικοκυρά  και την κλασσική ονομασία μωσαϊκό. Απλή και εύκολη η σημερινή συνταγή μας με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και μια παραλλαγή που θα σας μείνει αξέχαστη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ.      βούτυρο του κακάο
  • 200γρ.      σοκολάτα 70%
  • 80γρ.        ταχίνι
  • 100γρ.      μέλι
  • 200γρ.      φιστίκι άσπαστο
  • 200γρ.      φιστίκι σπασμένο στο γουδί
  • 200γρ.      μυρτιλα
  • 20γρ.        disaronno
  • Λίγο αλάτι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε ένα μπεν μαρι βάζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο του κακάο. Τα αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε από το μπεν μαρι .
  • Προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και το παγώνουμε .

 

TIPS:

  • Μπορούμε να βάλουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε σε αντικατάσταση του φιστικιού.
  • Αντί για μέλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Marple syrup ή κάποιο άλλο γλυκαντικό.
  • Σε περίπτωση που θέλουμε να προσφέρουμε το γλυκό σε παιδιά μπορούμε να παραλείψουμε το αλκοόλ.

Δείτε επίσης