ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

by czinonas

 

Ως παγωτό ορίζεται το παγωμένο γλύκισμα που φτιάχνεται από κρέμα και γάλα, το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα και φτιάχνεται συνήθως από φρούτα. Η προέλευση του φημολογείται ότι είναι Κινέζικη και συγκεκριμένα από τα Ιμαλάια, μιας και για την παρασκευή του εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν  χιόνι ή πάγος . Μια άλλη εκδοχή θέλει το παγωτό να έχει εφευρεθεί από τους Άραβες, όπως συμβαίνει πάντα η ιστορία των συνταγών χάνεται στα βάθη των χρόνων, με εμάς να αναζητούμε αγωνιωδώς την προέλευση τους. Λίγο θα έπρεπε όμως να μας απασχολεί, μιας και αποτελεί ένα από τα πλέον παγκοσμίως γνωστά και αγαπημένα όλων.

 

Όσο  πλησιάζει το καλοκαίρι, ένα  παγωτό είναι το ιδανικότερο επιδόρπιο για όλες τις ώρες της ημέρας,     γι αυτό και εμείς στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα παγωτό βανίλια.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 300γρ.         κρέμα γάλακτος.
  • 400 γρ.        γάλα πλήρες.
  • 120 γρ.         ζάχαρη.
  • 6                   κρόκους.
  • 1                   stick vanilla.
  • 1                   πρέζα αλάτι.
  • 1                   πρέζα ξινό.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους, την μισή ποσότητα από το γάλα και ανακατεύομε καλά.
  • Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ρίχνουμε όλο το μείγμα από το μπολ ξανά πίσω στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και φροντίζουμε η θερμοκρασία να φτάσει στους 82- 83c.
  • Περνάμε το μείγμα από μια σήτα και το τοποθετούμε σε καθαρό σκεύος.
  • Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Μετά από 24 ώρες το τοποθετούμε σε μια κανάτα και το ανακατεύουμε με μια μαρίζ, στην συνέχεια το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Βάζουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή και την θέτουμε σε λειτουργία.
  • Χτυπάμε την κρέμα 2-3 λεπτά και το παγωτό είναι έτοιμο.

 

 

Tips:

  • Όταν ενσωματώσουμε τους κρόκους με το γάλα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα για να μην κολλήσει το αυγό στην κατσαρόλα.
  • Η θερμοκρασία που θα φτάσει η κρέμα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 82-83 βαθμούς, εάν ανέβει παραπάνω, το πιο πιθανό είναι να μυρίζει το παγωτό μας αυγό.
  • Χρησιμοποιήστε την παγωτομηχανή σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Προτιμήστε επαγωγική εστία για την παρασκευή της κρέμας και όχι εστία γκαζιού. Η φωτιά από την εστία γκαζιού αγκαλιάζει τα τοιχώματα της κατσαρόλας και έτσι το πιο πιθανό είναι το αυγό να ψηθεί κατά την διάρκεια του βρασμού.
  • Χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη υφή.
  • Περνάμε την κρέμα από σήτα ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα.

Δείτε επίσης