Το panettone είναι τύπος γλυκού ιταλικού ψωμιού. Συνήθως παρασκευάζεται και καταναλώνεται τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Οι ιστορίες γύρω από panettone είναι ποικίλες ,όλες όμως αναφέρουν ως γενέτειρα του το Μιλάνο.
Σήμερα θα κάνουμε το καλύτερο panettone που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι σας. Τα μαριναρισμένα φρούτα από την προηγούμενη ημέρα και το προζύμι, το οποίο καλυτέρα να έχει γίνει και αυτό από την προηγούμενη μέρα θα σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε γεύση και διόγκωση.
Εύχομαι σε όλους καλά ζυμώματα και περιμένω να δω τις προσπάθειες σας στο instagram.