Τα φύλλα περέκ έχουν ποντιακή καταγωγή και φτιάχνονται με δύο απλά υλικά, αλεύρι και νερό. Για να χρησιμοποιήσουμε ένα φύλλο περέκ απλά το βρέχουμε με νερό και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο ή λάδι. Ενδιάμεσα των φύλλων προσθέτουμε ό,τι μας αρέσει.
Η γέμιση μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή.
Παραδοσιακά ψήνεται στο σάτζ , μια λαμαρίνα δηλαδή η οποία μπαίνει επάνω στην φωτιά και εκεί τοποθετούνται τα φύλλα μέχρι να ψηθούν και να αφυδατωθούν τελείως. Αποθηκεύονται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η χρήση τους είναι απλή και η γεύση τους θα σας καταπλήξει.
Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω πώς θα φτιάξουμε νόστιμα φύλλα περέκ, εύκολα και γρήγορα.