ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

by czinonas

Δείτε πώς φτιάχνουμε σπιτική πραλίνα φουντουκιού εύκολα και γρήγορα. 

Τα παιδιά θα τη λατρέψουν !

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ.       αμύγδαλα.
  • 400γρ.       φουντούκια.
  • 200γρ.       ζάχαρη.
  • 5γρ.           αλάτι.
  • 50γρ.         βανίλια.
  • 300γρ.      σοκολάτα γάλακτος.
  • 1               χυμό λεμόνι.
  • 50γρ.        βούτυρο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγη ποσότητα ζάχαρης. Μόλις αρχίσει να λιώνει η πρώτη στρώση ρίχνουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε ένα λεμόνι κομμένο στην μέση μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία καραμέλα.
  • Μόλις η καραμέλα αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελωθούν.
  • Σβήνουμε με το αμαρέτο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στην συνέχεια το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο κοπτικό μηχάνημα. Το χτυπάμε στην μέγιστη ταχύτητα για περίπου δέκα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

TIPS:

  • Καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς προκειμένου να προσθέσουμε έξτρα γεύση και για να τους βοηθήσουμε να απελευθερώσουν τα έλαια τους.
  • Χρησιμοποιούμε το λεμόνι για να μην ζαχαριάσει η καραμέλα μας.
  • Η θερμοκρασία του τηγανιού θα πρέπει να είναι χαμηλή για να μην μας καεί η καραμέλα και πικρίσει η πραλίνα.
  • Θα παρατηρήσουμε ότι όταν προσθέσουμε το αλκοόλ , το μείγμα μας θα μαλακώσει ελαφρώς. Για αυτό τον λόγο αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως προκειμένου να έρθει πάλι στην αρχική του μορφή.
  • Το πολυκοπτικό που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσει να αλέσει τους ξηρούς καρπούς.
  • Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να τους σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια προς αποφυγή ατυχήματος.

Δείτε επίσης