Πως θα κάνω ψωμί για τοστ

by admin

Ένα αφράτο ψωμάκι του τοστ δεν λείπει ποτέ από κανένα σπίτι. Όλοι ανεξαιρέτως, μικροί και μεγάλοι καταφεύγουν σε αυτό τις δύσκολες ώρες, όταν θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο  για να χορτάσουν.

Σπιτικό, και χωρίς πρόσθετα συντηρητικά αυτό το ψωμάκι θα σας λύσει τα χέρια, ενώ θα σας βγάλει από τον προβληματισμό του απογευματινού σνακ και του σχολικού κολατσιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. αλεύρι Robin Hood.
  • 50 γρ. ζάχαρη.
  • 8γρ. αλάτι.
  • 20γρ. φρέσκια μαγιά.
  • 200γρ. γάλα.
  • 140γρ. νερό
  • 50γρ. βούτυρο.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  • Ζυμώνουμε για 5 λεπτά ακόμα στην μεγαλύτερη ταχύτητα που διαθέτει το μίξερ.
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε όλο το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά ακόμα.
  • Πλάθουμε το ζυμάρι σε μια μπάλα και το ξεκουράζουμε σε λαδωμένο μπολ ,σκεπασμένο για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 30C.
  • Στην συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 60γρ το κάθε ένα.
  • Τα σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε στον πάγκο για 30 λεπτά.
  • Πατάμε και διπλώνουμε δίνοντας το σχήμα του σάντουιτς περίπου 17 cm μάκρος.
  • Αφήνουμε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν στον φούρνο στους 30C για μια ώρα σκεπασμένα.
  • Αλείφουμε με μείγμα από ένα κρόκο- γάλα και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 230c.

 

Tips:

  • Δείτε το βίντεο της συνταγής ώστε να καταλάβετε πως ακριβώς θα κάνετε τα διπλώματα του ψωμιού και πως θα του δώσετε το κατάλληλο σχήμα.
  • Η ξεκούραση της ζύμης κατά τη διάρκεια της παρασκευής είναι πολλή σημαντική. Οι γρήγορες συνταγές συνήθως δεν αφήνουν την γλουτένη να αναπτυχθεί όπως και όσο πρέπει, με αποτέλεσμα το ψωμί να μην είναι τόσο αφράτο ή να προκαλεί φουσκώματα στο στομάχι.
  • Εάν τοποθετήσουμε τα ψωμάκια στον φούρνο για να φουσκώσουν θα πρέπει να προσέξουμε η μεμβράνη να μην ακουμπάει επάνω στα ψωμάκια. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί στο στάδιο του φουσκώματος.

Δείτε επίσης