Με τον φίλο και χρόνια συνεργάτη μου Μανώλη Αμπαρτζάκη σας ετοιμάσαμε ένα ζουμερό σοκολατένιο σουφλέ σοκολάτας. Η πιο εύκολη , γρήγορη και τέλεια συνταγή για γλυκό με σοκολάτα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
ΥΛΙΚΑ
- 6 Αυγά
- 250γρ Βούτυρο 82% λιπαρά
- 200γρ Ζάχαρη
- 250γρ Σοκολάτα
- 150γρ Αλεύρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα αυγά και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και ενσωματώνουμε το μαλακωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στην συνέχεια ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών, στο μείγμα της σοκολάτας προσέχοντας πάντα την θερμοκρασία της σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα και να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε τελευταίο το αλάτι και το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με μαύρη ζάχαρη.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 185c για 10-12 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Tips:
- Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει χαμηλή θερμοκρασία προτού την ρίξουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ούτως ώστε να μην ψηθεί το αυγό και μας χαλάσει την συνταγή.
- Ανακατεύουμε πάντα με απαλές κινήσεις ώστε να πάρει αέρα το μείγμα μας και να μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο.
- Το αλεύρι θα πρέπει να είναι κοσκινισμένο, για να μην δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα μας.
- Μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια στο μείγμα μας ή όποιο άλλο αρωματικό μας αρέσει.
- Μπορούμε να τοποθετήσουμε το μείγμα σε φορμάκια ή ακόμα και σε τσέρκι.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι την μέση ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
- Κατά το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος επάνω στο σουφλέ σοκολάτας ή εναλλακτικά προσθέτουμε στο πιάτο δύο μπάλες παγωτό βανίλια.