ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

by admin

Με τον φίλο και χρόνια συνεργάτη μου Μανώλη Αμπαρτζάκη σας ετοιμάσαμε ένα ζουμερό σοκολατένιο σουφλέ σοκολάτας. Η πιο εύκολη , γρήγορη και τέλεια συνταγή για γλυκό με σοκολάτα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 6                      Αυγά
  • 250γρ             Βούτυρο 82% λιπαρά
  • 200γρ             Ζάχαρη
  • 250γρ             Σοκολάτα
  • 150γρ             Αλεύρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε τα αυγά και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και ενσωματώνουμε το μαλακωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στην συνέχεια ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών, στο μείγμα της σοκολάτας προσέχοντας πάντα την θερμοκρασία της σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα και να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.
  • Προσθέτουμε τελευταίο το αλάτι και το αλεύρι.
  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με μαύρη ζάχαρη.
  • Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 185c για 10-12 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Tips:

  • Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει χαμηλή θερμοκρασία προτού την ρίξουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ούτως ώστε να μην ψηθεί το αυγό και μας χαλάσει την συνταγή.
  • Ανακατεύουμε πάντα με απαλές κινήσεις ώστε να πάρει αέρα το μείγμα μας και να μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο.
  • Το αλεύρι θα πρέπει να είναι κοσκινισμένο, για να μην δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα μας.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια στο μείγμα μας ή όποιο άλλο αρωματικό μας αρέσει.
  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε το μείγμα σε φορμάκια ή ακόμα και σε τσέρκι.
  • Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι την μέση ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
  • Κατά το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος επάνω στο σουφλέ σοκολάτας ή εναλλακτικά προσθέτουμε στο πιάτο δύο μπάλες παγωτό βανίλια.

Δείτε επίσης