ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤO

by czinonas

Το τσιγαριαστό κρέας με καταγωγή την Δυτική Κρήτη είναι ένα ακόμα ενδεικτικό πιάτο της Κρητικής κουζίνας. Μπορεί να γίνει με   αρνάκι, κατσίκι ή πρόβατο.
Είναι ένα πιάτο που όπως και τα περισσότερα φαγητά της Κρήτης χαρακτηρίζεται από απλότητα.
Αποτελεί εξαιρετικό κρασομεζέ ενώ άνετα μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως πιάτο.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 ltr. Ζωμό.
  • 2 kg. μπούτι από πρόβατο ( κατά προτίμηση νεαρό).
  • 300γρ. κρασί λευκό.
  • 80γρ. ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • Πατάτες.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία της κουζίνας και μόλις ζεσταθεί αρκετά καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Αμέσως μετά τοποθετούμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά από όλες τις πλευρές.
  • Στην συνέχεια αφαιρούμε το κρέας  από την φωτιά και ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε μια κατσαρόλα  και σβήνουμε με το κρασί που τοποθετήσαμε στο τηγάνι.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε την μισή ποσότητα του ζωμού.
  • Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
  • Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει σκεπασμένο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να μείνουν μόνο τα απαραίτητα υγρά.
  • Ανά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζωμό.
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε περίπου 2 λεπτά να πάρουν βράση μαζί με το κρέας και σερβίρουμε.

Tips:

  • Το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το τσιγαριαστό θα πρέπει να είναι νεαρής ηλικίας ώστε να μην βγει πολύ σκληρό και να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά.
  • Το κρέας που χρησιμοποιήσαμε είναι μπούτι πρόβατου. Με τα κόκκαλα που περίσσεψαν από το ξεκοκάλισμα κάναμε τον ζωμό που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.
  • Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, μπορούμε να τις σερβίρουμε ξεχωριστά. Επίσης αντί για πατάτες μπορούμε να σερβίρουμε με  ρύζι ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει.

Δείτε επίσης