Το κρεμμύδι ή αλλιώς κρόμμυον ή Άλλιον, είναι φυτό το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την νοτιοανατολική Ασία. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούταν δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες. Τρώγεται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα.
Η τεχνική του καραμελώματος προσθέτει βάθος στην ήδη έντονη γεύση του κρεμμυδιού και τονίζει την γλυκύτητα του. Είναι ένα οικονομικό και απλό συνοδευτικό και ταιριάζει με κρέας, όσπρια και ψάρια. Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να καραμελώσετε σωστά τα κρεμμύδια χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε burger, τάρτες, κρέας αλλά και ως προσθήκη σε κάποιο φαγητό.