ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΣΩ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

by czinonas

Το κρεμμύδι ή αλλιώς κρόμμυον ή Άλλιον, είναι φυτό το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την νοτιοανατολική Ασία. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούταν δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες. Τρώγεται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα.

Η τεχνική του καραμελώματος προσθέτει βάθος στην ήδη έντονη γεύση του κρεμμυδιού και τονίζει την γλυκύτητα του. Είναι ένα οικονομικό και απλό συνοδευτικό και ταιριάζει με κρέας, όσπρια και ψάρια. Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξουμε πώς να καραμελώσετε σωστά τα κρεμμύδια χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε burger, τάρτες, κρέας αλλά και ως προσθήκη σε κάποιο φαγητό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

 

  • 300γρ.    κρεμμύδια.
  • 200γρ.    νερό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά τα κρεμμύδια έχουν χάσει τα περισσότερα υγρά τους και αρχίζουν να καραμελώνουν.
  • Σε αυτό το στάδιο ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας κολλήσουν.

Tips:

  • Μπορούμε να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια και να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
  • Είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα σπιτικό burger, ένα παραδοσιακό στιφάδο ή ακόμα και στο καθημερινό μας φαγητό.
  • Ξεκινάμε την διαδικασία του καραμελώματος σε χαμηλή θερμοκρασία, δεν θέλουμε τα κρεμμύδια να βράσουν, θέλουμε να μαλακώσουν σιγά σιγά και να πάρουν το χρόνο τους ώστε να φτάσουν στο τελικό στάδιο.
  • Για να αποβάλουμε την μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια μας, μπορούμε να τα πλύνουμε με ξίδι.
  • Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη για το καραμέλωμα των κρεμμυδιών, το μόνο που θα καταφέρουμε σε αυτήν την περίπτωση θα είναι να πάρουν γρήγορα χρώμα και να επισπευτεί η διαδικασία χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.

Δείτε επίσης