Ο πουρές (puree) είναι όρος γαλλικής προέλευσης και ενώ στα ελληνικά είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τις πατάτες, στην πραγματικότητα σημαίνει βρασμένη και πολτοποιημένη τροφή.
Συνήθως λαχανικά ή όσπρια τα οποία έχουν στραγγισθεί και πολτοποιηθεί, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Στην παρακάτω περίπτωση ο πουρές πατάτας παρασκευάζεται αλέθοντας βρασμένες πατάτες, στις οποίες προστίθεται κρέμα, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
Μπορεί να φαίνεται από τα εύκολα συνοδευτικά παρόλα αυτά όμως, από μια λάθος κίνηση μπορεί να καταλήξει σβολιασμένος η λαστιχωτός.
Στο παραπάνω βίντεο θα σας δείξω πως να κάνετε μια κλασσική συνταγή για πουρέ πατάτας.