ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ

by czinonas

Μέσα από αυτή την συνταγή  θα σας δείξω πως μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο γλυκάκι το οποίο μπορεί να σας βγάλει από την δύσκολη θέση.
Με απλά και καθημερινά υλικά, μπορείτε να εντυπωσιάστε του φίλους σας .Συνοδέψετε με παγωτό βανίλια ή ακόμα και σκέτο .Το μυστικό είναι η απλότητα και η σωστή διαχείριση των υλικών. Όταν αυτά τα δυο επιτύχουν τότε θα έχετε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

  • 50γρ βούτυρο.
  • 100γρ ζάχαρη.
  • 1 κανέλα.
  • 700γρ. κόκκινα μήλα.
  • 20γρ. κονιάκ.
  • ½ λεμόνι χυμό.
  • 1 πρέζα αλάτι.
  • 1 πορτοκάλι χυμό.
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος.
  • 20γρ. μακαντεμια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι την μισή από την ποσότητα της ζάχαρης και περιμένουμε να λιώσει και να γίνει μια καραμέλα. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ρίχνουμε και την υπόλοιπη.
  • Μόλις λιώσει και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε τα μήλα και μια πρέζα αλάτι.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού η καραμέλα και ρίχνουμε μέσα τα μακαντέμια να καραμελώσουν και αυτά.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ βάζουμε και το βούτυρο.
  • Όταν το βούτυρο λιώσει και ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις.
  • Μετά από ένα –δύο λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το μήλο.
  • Σερβίρεται με σπασμένο μπισκότο, έξτρα κανέλα ή παγωτό βανίλια.
  • Για να δείτε πωσ θα φτιάξετε καραμελωμένες μπανάνες πατήστε εδώ:https://youtu.be/54bFEXrJwI4

Tips:

  • Προσθέτουμε λεμόνι στην συνταγή μας προκειμένου να δώσουμε μια οξύτητα και ισορροπία ανάμεσα στα υλικά.
  • Προσέχουμε η θερμοκρασία που θα λιώσουμε την ζάχαρη να είναι χαμηλή ώστε να μην καεί η καραμέλα.
  • Το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε είναι ένα μαντεμένιο τηγάνι. Τα μαντεμένια σκεύη όπως είναι γνωστό ψήνουν καλύτερα από τα υπόλοιπα μιας και η θερμοκρασία διαχέεται ομοιόμορφα. Παρόλα αυτά με ένα οποιοδήποτε άλλο σκεύος θα έχουμε την ίδια επιτυχία.

Δείτε επίσης