rib eye σε μαντεμενιο τηγανι

by admin

Λέγοντας rib eye αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον για τι ακριβώς μιλάμε. Μία από τις πιο διάσημες κοπές κρέατος  με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για ένα  πολύ γευστικό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς οστό, με έντονο ενδομυϊκό λίπος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το λεγόμενο marbling και όσο μεγαλύτερη η ποσότητα, τόσο μεγαλύτερη και η νοστιμιά του.
Το κομμάτι αυτό προέρχεται από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο του μοσχαριού και ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά τα οποία χωρίζονται σε μερίδες στην συνέχεια.
Το μάτι ή η καρδιά αλλιώς, για εμάς τους Έλληνες, έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί προνόμιο των ακριβών εστιατορίων μόνο και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε οικιακές κουζίνες με μεγάλη απήχηση και επιτυχία.

Στο σημερινό βίντεο θα σας δείξω πώς μπορείτε να ψήσετε αυτό το εξαιρετικό κομμάτι κρέατος, χωρίς να το καταστρέψετε, διατηρώντας το ζουμερό και γευστικό όπως ακριβώς πρέπει να είναι.

 

Δείτε επίσης