tacos με κοτοπουλο

by czinonas

Τάκος είναι ένα μεξικάνικο φαγητό που έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως. Αποτελείται από μια σκληρή ή μαλακή τορτίγια (τύπου πίτα) από καλαμπόκι, γεμισμένη με διάφορα υλικά, που συνήθως περιλαμβάνουν κρέας, λαχανικά, σάλτσες και τυρί. Οι πιο κοινές παραλλαγές είναι οι τάκος με κοτόπουλο, κρέας αγελάδας (καρνίτας), χοιρινό, ψάρι, θαλασσινά ή ακόμα και χορτοφαγικοί τάκος.

Τα τάκος συνοδεύονται συχνά με φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτα, κρεμμύδι, κολεστέρα, αβοκάντο, αλλά και με διάφορες σάλτσες, όπως πικάντικη σάλτσα (salsa), γκουακαμόλε, σάλτσα Πίκο ντε Γκάγιο κ.ά. Τα τάκος μπορούν να είναι ελαφριά σνακ ή πλήρες γεύμα, ανάλογα με την ποσότητα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Είναι ένα δημοφιλές φαγητό σε πολλές χώρες και συχνά σερβίρεται σε ειδικά μαγαζιά που ονομάζονται “τακοστάν” ή “τακερία”. Επιπλέον, οι τάκος έχουν γίνει δημοφιλείς και σε διεθνείς εκδηλώσεις και φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους να δοκιμάσουν αυτήν την νόστιμη και πλούσια σε γεύσεις μεξικάνικη λιχουδιά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

ΥΛΙΚΑ

Πίκλα αγγούρι:

  • 80γρ. νερό.
  • 80γρ. ζάχαρη.
  • 5γρ. αλάτι.
  • 80γρ. ξύδι.

Αβοκάντο:

  • 1/2 αβακάντο καρέ.
  • 1/2 λεμόνι χυμό.
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη καρέ.
  • αλάτι - πιπέρι.
  • ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης