Μια συνταγή, με ιδιαίτερους συνδυασμούς που θα κάνουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους να την αγαπήσουν αμέσως. Με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι, εύκολη και γρήγορη, αυτή η τάρτα με σφολιάτα, μελωμένα μήλα και πικάντικες νότες πιπεριού θα σας λύσει τα χέρια ακόμα και την τελευταία στιγμή. Μπορείτε ωστόσο να αυτοσχεδιάσετε και να την γεμίσετε με φρούτα της αρεσκείας σας, αν και ο συνδυασμός μήλα και τζίντζερ είναι πάντοτε μια καλή επιλογή.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
ΥΛΙΚΑ
- 350γρ. μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους.
- 50γρ. βούτυρο.
- 70γρ. ζάχαρη.
- 10γρ . τζίντζερ ψιλοκομμένο.
- 90γρ. χυμό πορτοκάλι.
- ½ ξύλο κανέλα.
- 10 στροφές του μήλου πιπέρι.
- 2 μήλα πράσινα καθαρισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες.
- μαύρη ζάχαρη.
- ελάχιστο αλάτι.
- μαρμελάδα βύσσινο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη .
- Τα τοποθετούμε στην φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά καραμέλα
- Προσθέτουμε τα κόκκινα μήλα, το τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε τον χυμό μήλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά έως ότου απορροφηθεί το 90% των υγρών.
- Πολτοποιούμε την φάρσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε 4 κομμάτια σφολιάτας 20Χ20 απλώνουμε στην μέση την φάρσα και την καλύπτουμε από πάνω με τα κομμένα φύλλα .
- Πασπαλίζουμε με ελαχίστη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 18 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα.
- Αλείφουμε την ζεστή τάρτα με την μαρμελάδα.
- Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα την τάρτα να κρυώσει και την σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα !!!